Eftersom vår nuvarande verksamhetschef ska sluta letar vi efter en ny. Är det du? Vi söker dig med gedigen administrativ kompetens och ett varmt hjärta.

Beskrivning av tjänsten

Som verksamhetschef arbetar du på uppdrag av styrelsen med verksamhetsplanering, genomförande och verksamhetsuppföljning. Du samordnar föreningens medlemsverksamhet, det intressepolitiska arbetet samt insatser för att öka kunskaperna om vår diagnoser. I detta ingår att ha en arbetsledande roll gentemot föreningens kanslimedarbetare och ideella krafter.

För att rollen ska passa dig behöver du vara strategisk och ha förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete. I arbetet förväntas du samarbeta med föreningens styrelse, vårt riksförbund samt andra intresseorganisationer inom psykiatrins område.

Beroende på den sökandes kompetens kan ekonomisk administration såsom fakturahantering, redovisning och lönehantering komma att ingå i tjänsten.

Vi söker dig som…

  • kan arbeta självständigt och ta initiativ till utveckling av verksamheten
  • har erfarenhet från en nyckelposition inom bidragsfinansierad verksamhet
  • är flexibel och villig att utföra arbetsuppgifter på såväl enkel som avancerad nivå
  • har god förmåga att uttrycka dig i skrift
  • har erfarenhet av sammanställning av data samt verksamhetsuppföljning
  • är en kommunikativ och engagerad person

Det är meriterande om du…

  • har erfarenhet av tvångssyndrom eller någon annan närliggande diagnos, antingen egen diagnos eller som anhörig
  • har erfarenhet av ideella föreningar och tillhörande formalia
  • har erfarenhet av ekonomihantering
  • har erfarenhet av arbete med sociala medier

Om oss

OCD-föreningen Stockholm är en lokalförening inom Svenska OCD-förbundet. Vi är en ideell, religiöst och politiskt obunden förening som stöttar personer med diagnoser som tvångssyndrom och närliggande tillstånd, samt deras anhöriga och närstående. Föreningen verkar intressepolitiskt gentemot vårdgivare, socialtjänst, skolor, politiker m.fl. och har även som mål att öka allmänhetens kunskaper om våra diagnoser. Föreningens vision är att alla med OCD och närliggande diagnoser ska få snabb och säker hjälp. Vi ger hopp om att det går att må bättre och få ett friskare liv.

På föreningens kansli på Södermalm arbetar två personer, varav verksamhetschefen är den ena.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 % (tjänstgöringsgraden kan diskuteras) med 6 månaders provanställning. Önskad start i andra halvan av augusti eller efter överenskommelse. Tjänstgöringsort är Stockholm. OCD-föreningen Stockholm omfattas av kollektivavtal med Fremia.

Är du intresserad? Skicka CV och personligt brev till info@ocdstockholm.se. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 20 juni. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Frågor om tjänsten besvaras av Åsa Spolander, kassör i styrelsen, mejl asa.spolander61@gmail.com eller på telefon 0709-490472.