Izas hemlighet – en barnbok om tvångssyndrom

Iza är en helt vanlig björn som älskar att spela fotboll och leka med sin hund Carmen. Eller, det är ju en sak förstås. Izas tankar börjar bli så jobbiga. När kompisarna obekymrat åker på fotbollsläger och leker på skolgården oroar sig Iza för att hennes pappa ska dö, eller att hon ska råka skada sin älskade hund. Kanske hjälper det om hon räknar till hundra flera gånger om dagen? Iza lider av tvångssyndrom, eller tvång som hon kallar det. 

Boken ”Izas hemlighet” riktar sig till barn i mellanstadieåldern. Vi får lära känna 11-åriga Iza och får höra hur hon och hennes föräldrar hanterar tvånget. 

OCD-föreningen i Stockholm bjuder nu in till en kväll där författaren Sofia Pihlsgård berättar och läser högt ur sin bok. Sofia har själv tvångssyndrom och vill ge en röst åt alla dem som befinner sig i samma situation. Det här är boken  som hon själv önskar hade funnits i hennes bokhylla när hon var barn.

  • Tid: 18 oktober kl. 18.30-19.30
  • Plats: Erstagatan 1C, 7 tr
  • Anmälan: info@ocdstockholm.se eller 08-669 3039 senast den 16 oktober

Inget inträde. Enklare fika finns att köpa till självkostnadspris.

”Izas hemlighet” är utgiven av Dynamo Förlag. Förlaget ger ut inkluderande, normkritisk litteratur riktat till barn och unga, och publicerar exempelvis författare med olika funktionsnedsättningar. De som driver förlaget har själva olika psykosociala diagnoser och verkar för att skapa ökad medvetenhet kring dem och personerna bakom.

VÄLKOMNA!