Igenkänning, nya infallsvinklar, en stunds avkoppling… en bok kan ge så mycket! Till nästa bokträff läser vi ”Ingemar Modigs uppvaknande” av Mikael Bergstrand.

”Gillar du feelgood-romaner med ett stänk av svärta? Då är ”Ingemar Modigs uppvaknande perfekt läsning! Här tar sig Mikael Bergstrand an såväl utanförskap och psykisk ohälsa som kulturkrockar, samtidigt som han hyllar vänskapens och kärlekens läkande krafter. Häng med till Borstafors!” (Ur recensionen i Bonniers Bokklubb).

Romanen är en lika delar sorglig som rolig berättelse. Huvudpersonen Ingemar Modig lever ensam och är mycket begränsad av sina tvångshandlingar. Men av en slump får han kontakt med Dalia, en elvaårig flicka från Syrien. De båda har mer gemensamt än de först förstår – både gillar fotboll och båda har svåra upplevelser bakom sig. Parallellt med att läsaren får följa hur vänskapen utvecklar sig vävs också en spännande historia från orten där de bor in, där en en lokalreporter som är i desperat behov av en bra story att skriva om tar utvecklingen i egna händer för att skapa rubriker.

Läs eller lyssna på boken och kom sedan till oss och berätta vad du tyckte!

  • När? 25 oktober kl. 18-20
  • Var? Föreningslokalen på Erstagatan 1C, 7 trappor
  • Anmälan? Mejla info@ocdstockholm.se senast en vecka innan träffen.

Såväl personer med diagnos som anhöriga är välkomna – även du som inte är medlem kan delta. Har du svårt att få tag i boken? Hör av dig till oss så hjälper vi dig.

Välkomna!