Styrelsen

 • Vera Nordlander, ordförande OCD-föreningen Stockholm
 • Anita Odell, vice ordförande
 • Åsa Letterhag Wennerberg, kassör
 • Elisabet Berg Karls, ledamot
 • Elizabett Dag, ledamot
 • Kela Dahlén, ledamot
 • Klas Lionell, ledamot
 • Elin Wattjersson, ledamot
 • Ulrica Dahlén, suppleant
 • Kicki Wattjersson, suppleant

Kansliet

 • Elin Olaisson, verksamhetsledare
 • Johanna Maali Persson, kanslimedarbetare
 • Hannah Liu, ekonomiansvarig

Du kommer i kontakt med kansliets medarbetare på telefon 08-669 3039 eller per mail info@ocdstockholm.se

 

Personliga presentationer

Anita Odell lågupplöst
Anita Odell, vice ordförande

Jag är 68 år och bor med min man i Enskede. Vi har 3 barn och 3 barnbarn. Jag tycker om att läsa, vara med barnbarnen och är intresserad av natur, trädgård och kultur. Jag är anhörig och har lärt mig otroligt mycket av vårt barn med OCD-relaterade svårigheter.
Som utbildad beteendevetare har jag jobbat som förskollärare, förskolechef, projektledare för Arvsfondsprojekt och mobiliseringsansvarig i kampanjen Hjärnkoll 2009-2014. Jag har varit sekreterare och ordförande i OCD-förbundet 1998-2006 och därefter dess kanslichef 2006-2009. Nu är jag pensionär och ordförande i OCD-föreningen Stockholm och är också vice ordförande i NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) Stockholms län.

Jag vill bidra till att kunskapen ökar om psykisk ohälsa, att attityder förbättras och att delaktighet i vård och stödinsatser till enskilda och familjer med OCD ska öka. Vår vision att alla med OCD-relaterade problem får snabb och säker hjälp är en positiv utmaning!
Jag vill också att personer med OCD och deras anhöriga ska få mer delaktighet i kultur- och idrottssammanhang- som en friskfaktor – och att föreningens verksamhet ska bidra till detta. Sist men inte minst tycker jag att frågan om utbildning och arbete för unga med OCD är jätteviktig och en fråga vi ska arbeta mer med framöver.

Elizabett Dag lågupplöst
Elizabett Dag, ledamot

Jag är 37 år och bor söder om stan. Just nu arbetar jag som receptionsansvarig på en stor gymkedja i Stockholm sen ca 6 år tillbaka.
Innan det arbetade jag även då på (som det hette då) OCD-förening Ananke på Södermalm. Då satt jag också som ledamot i styrelsen i ca 5 år.

Idag 10 år senare kände jag att jag har saknat att hjälpa personer med OCD, vilket ledde mig tillbaka till föreningen.

Idag är jag ledamot i styrelsen och brinner för att hjälpa personer med OCD. Jag önskar kunna öka kunskapen om OCD bland allmänheten och att det inte ska kännas tabu att söka hjälp för psykiska funktionshinder.

Åsa Wennerberg lågupplöst
Åsa Letterhag Wennerberg, kassör

Jag är 59 år och bor med min man i Saltsjöbaden och i Stockholms Skärgård. Jag trivs i naturen och att umgås med mina nära och kära. Möte med nya människor inspirerar mig. Jag är ekonom och arbetar som ekonomichef idag. Tidigare har jag varit egen företagare och arbetat som auktoriserad redovisningskonsult. Jag är anhörig till en person med OCD-relaterade svårigheter. Jag vill med mitt engagemang i OCD föreningen bidra till att öka kunskapen om psykiskt ohälsa.

Elisabeth Berg Karls lågupplöst
Elisabet Berg Karls, ledamot

Jag bor tillsammans med min make söder om stan och i Hälsingland. Jag arbetar som IT-konsult och är för närvarande systemutvecklare på ett företag som kör kollektivtrafik. När jag inte jobbar dansar jag, läser, är i naturen, brygger öl, odlar samt fixar med huset i Hälsingland.

Jag har två barn varav den ena fick en OCD-relaterad diagnos när han gick i nian. Jag gick då med i OCD-förbundet, men det dröjde ända tills i vintras innan jag började engagera mig aktivt i OCD-föreningen i Stockholm.

För mig är det viktigt med anhörigstöd samt den informationsspridning som bedrivs både inom OCD-föreningen och utåt.

Johanna Maali Persson lågupplöst

Johanna Maali Persson, kanslimedarbetare

Jag ansvarar för medlemskontakter. Om du ringer till kansliet är det oftast jag som svarar. Jag tar emot anmälningar till våra föreläsningar och andra aktiviteter. Jag svarar på frågor och ger råd via telefon och mejl. Jag kan även bokas för personliga stödsamtal. Jag är nästan alltid med på onsdagkvällar när föreningen har öppet hus i vår lokal. Du når mig på föreningens telefon 08-669 30 39 eller via mejl johanna.persson@ocdstockholm.se.

Jag har läst sociologi samt socionomprogrammet med mångkulturell inriktning (ej slutfört). Jag har arbetat på OCD-föreningen Stockholm sedan februari 2016 och har tidigare arbetat elva år på OCD-förbundets rikskansli. Jag är anhörig och har också egen erfarenhet av en OCD-spektrumdiagnos.

Jag bor i Söderort med min yngsta dotter samt en dvärghamster. Jag har sammanlagt 4 barn med min tidigare man. Gift sedan 2015 med en tunisier. Har tidigare i livet arbetat som vårdbiträde, lokalvårdare, servitris, i fabrik, lantbruk och i smycke- & antikaffär. Jag har suttit med som ledamot i OCD-föreningen Stockholms styrelse i två omgångar, suppleant i riksförbundet Hjärnkoll 2015 samt del av kulturföreningen Cyklopen i Högdalen (ett hus byggt av ideella krafter). Ledamot i föreningen HEM (hemlösa EU-medborgare).